YOUTH SKINCARE BY SHAKLEE: INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR SET

March 23, 2018

Assalammualaikum wbt semua


Youth skincare ni bukan asing lagi dalam sebulan dua. Youth telah menjadi viral dalam sosial media, dan antara skincare yang paling banyak diperkatakan.

Sempena promo Mac Youth ni, ada 2 set yang Shaklee tawarkan. 

1. Intensive Treatment and Repair Set (full set)
2. Starter Pack (set tanpa serum)

Kebanyakan pengguna memilih full set untuk hasil yang lebih memberangsangkan dan dapat memperbaiki struktur kulit pengguna.

Dalam himpunan testimoni Youth ni, kebanyakan pengguna full set ini mendapat hasil kulit yang lebih baik kurang dari 30 hari.

Apa Yang Ada Pada Intensive Treatment And Repair Set ini?


Satu set ni ada beberapa item iaitu,
  1. Luminous Oil Gel Cleanser (125ml)
  2. Perfecting Skin Toner (177ml)
  3. YOUTH Activating Serum (30ml)
  4. Age Defence Moisturizer SPF 50 (50ml)
  5. Advanced Renewal Night Cream (50ml)
  6. Radiance C + E (kegunaan malam sahaja -60 kapsul)



Jom lihat fungsi setiap satu item yang ada dalam set ini.

1. Luminous Oil Gel Cleanser (125ml)



  • Pembersih wajah ini sesuai dengan semua jenis kulit dan mampu merawat masalah kulit yang kita hadapi.
  • Teksturnya tidak memedihkan, tidak mengelupaskan dan semestinya lembut pada wajah. Ia juga TIDAK ADA sabun, paraben Dan PH seimbang lagi.
  • Bahan aktif yang utama adalah Vital Repair, Muscadine Grape Ekstrak dan Ekstrak Alga Hijau yang membersih rata kulit.
  • Pembersih wajah Youth sangat istimewa digabungkan dengan polifenol yang memberi kesan bersih dan lembut pada kulit.

2. Perfecting Skin Toner (177ml)


  • Nida tak pernah guna toner pun sebelum ni dalam rejim harian kulit. Tetapi, setelah cuba toner Nutriwhite dahulu, saya tak teragak agak lagi untuk cuba perfecting skin toner ni. 
  • Toner membersihkan kulit wakah dari kotoran harian, mengecilkan liang pori dan membuang sel kulit mati. 
  • I tell you, toner Shaklee memang lembut pada kulit, cepat meresap dan tak melekit.
  • Bahan aktif nya ialah Vital Repair, Muscadine Grape Ekstrak dan Ekstrak Alga Hijau yang mengurangkan garis garis wajah agar tampak muda. 

3. YOUTH Activating Serum (30 ml)


  • Almost everybody yang guna serum ni mengadu serum ni menyebabkan liang liang roma mereka mengecil. Hehe. Aduan yang comel.
  • Serum ni ada polifenol tau, kandungan yang sama dalam vivix. Sememangnya akan membuatkan  kulit lebih muda, anjal dan tegang.
  • Serum ini istimewa berbanding serum lain adalah kerana 1) mengandungi 10 kali ganda bahan aktif yang memperbaharui sel setiap hari, dan 2) menggalakkan penghasilan kolagen untuk pembaharuan sel sel kulit. Sebab tu, kulit kelihatan lebih remaja dan berseri.
  • Bahan aktif yang utama adalah Youth Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus dan Vitamin A

4. Age Defense Moisturiser SPF 50 (50ml)


  • Sinar UVA dan UVB yang tidak terkawal menyebabkan pembentukan jeragat tompok tompok hitam pada wajah. Kesian kulit kan. 
  • Sebelum ni, tak ada lagi pelembap wajah yang Nida tahu yang mempunyai spektrum spf yang luas selain Youth.
  •  Ia dirumus khas dengan spf yang sesuai dengan cuaca Malaysia yang menyakitkan kulit ini.
  • Bahan aktifnya adalah SPF, VitalRepair + Complex dan Muscadine Grape Ekstrak membantu melembap dan melembut kulit wajah tanpa pengelupasan.

5. Advanced Renewal Night Cream (50ml)



  • Pemakaian krim.malam yang sesuai membantu kulit menghasilkan semula sel baru eaoknya. 
  • Krim malam ini berkesan dipakai sekali dengan Radiance C + E, menjadikan kulit bertambah lembut di sampung tekstur yang mudah diresap ke dalam kulit.
  • Hasilanya, kulit jadi lembut sampai suami pun suka nak belai belai. Love, love
  • Bahan aktif utamanya adalah Vital Repair, Shisandra Chinensis dan Lotus Japonicus.
6. Radiance C + E (60 kapsul)


  • Radiance C + E Shaklee merupakan kapsul berwarna emas yang mempunyai kepekatan vitamin C dan E yang paling tinggi iaiatu sebanyak 20% berbanding jenama kecantikan yang lain.
  • Ini disahkan sendiri oleh Virginie Descamps, Global Beauty Lead Shaklee yang pernah bekerja dengan beberapa jenama terkenal dunia sebelum ini seperti La Mer, Givenchy, Estee Lauder dan banyak lagi.
  • Virginie menyatakan, kebanyakan jenama hanya meletakkan 10% sahaja kepekatan vitamin C dan E dalam produk mereka, dan 15% sahaja untuk produk dermatological tested.
  • Radiance C + E Shaklee adalah yang lebih PURE dan HIGH CONCENTRATION.
  • Setiap kapsul emas tersebut mempunyai 20% kepekatan Vitamin C dan E tulen yang berpaten berserta ekstrak raspberi yang MENEGANG, MENCERAH, MENGANJAL DAN MENGURANGKAN GARIS GARIS PENUAAN WAJAH.
  • Radiance C E juga mengurangkan jeragat, melicinkan tekstur kulit dan menjadikan kulit lebih bersih berseri.
  • Ia diambil selepas menggunakan serum, dan bersama sama krim malam untuk hasil yang lebih va va voom. 
  • Kapsulnya dihasilkan daripada bahan bahan vegan, 100% terbiodegradasi dan tiada pewarna tiruan.
  • Bahan aktifnya adalah 20% Vitamin C Tulen, Vitamin E dan Raspberi.

Kuasa Botanikal Yang Hebat Menyebabkan Youth Berkesan  Kepada Semua Jenis Kulit

Dalam setiap item set ini, bahan utamanya terdiri daripada bahan bahan botanikal semulajadi yang membantu mendapatkan hasil yang berkesan pada kulit.

Dalam himpunan testimoni Youth, kita dapat lihat sendiri keberkesanan Youth pada setiap masalah kulit wajah pengguna yang amalkannya. 

Effortless beauty tak mustahil.lagi sekarang. Wajah polos bersih pun bukan dalam mimpi sahaja. 

Nida sendiri dah tak boleh guna skincare lain, selain Shaklre kerana tak dapat hasil yang kita nak dari skincare tersebut.


Sekiranya ada yang berminat untuk cuba Youth pada Mac ini, boleh hubungi Nida untuk perranyaan dan tempahan. 

Klik link ini >>> Tanya Youth Nida<<<

Atau klik PROMO MAC 2018 : YOUTH untuk ketahui lebih lanjut tentang keistimewaan membeli Youth pada bulan ini.

Jangan tunggu lama lama tau. Dapatkan Set Youth anda sekarang juga!! 2 kali release kat HQ , less than 3days licin!! 

🍀Your Shaklee Health Consultant And Business Leader🍀

Anidah K (Nida Syam)
891274

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty