SENGGUGUT PUNCA HORMON TIDAK SEIMBANG. KETAHUI CARA MUDAH MEMPERBAIKI HORMON TIDAK SEIMBANG

December 11, 2017

Hormon tidak seimbang merupakan antara punca paling besar kepada masalah ketidaksuburan.

Salah satu yang menyebabkan hormon tidak seimbang apabila kerap dilanda sakit senggugut.

Senggugut merupakan keadaan di mana wanita akan mengalami sakit semasa haid yang melampau.



Apa Itu Senggugut?

Selain amalkan cara alami untuk mengatasi ketidakseimbangan hormon, berikut merupakan cara mudah mengelakkan berlakunya masalah hormon tidak seimbang disebabkan oleh senggugut.

SUPLEMEN SHAKLEE MENGELAKKAN MASALAH KETIDAKSEIMBANGAN HORMON AKIBAT SENGGUGUT.

Satu kajian dijalankan mendapati sakit senggugut disebabkan kekurangan magnesium.

Magnesium penting untuk kawal atur proses proses yang berlaku dalam badan

Sumber magnesium yang paling mudah didapati adalah dalam Ostematrix Shaklee.


Selain itu, pengambilan Bcomplex membantu kurangkan masalah kesakitan saraf, dan memberi efek tenang gitu.



Bcomplex ni famous sebagai painkiller semulajadi tau. Dan sangat baik untuk mengelakkan sakit sakit saraf semasa senggugut.

Suplemen untuk mengawal atur hormon yang paling penting ialah GLA Complex.

GLA Complex yang sangat penting buat wanita.

Pengambilan ketiga tiga hormon ni dah banyak membantu wanita di luar sana mengatasi masalah kesakitan semasa haid mahupun ketidakseimbangan hormon.

Apa kata mereka yang dah amalkannya.







Nida sendiri pun sebenarnya testimoni real set senggugut ni. Sekarang kalau menses nak datang, kelam kabut kita dibuatnya.

Apa taknya, kalau datang tu kan tidak ada sakit sana sini . Sedar sedar ja.  Haaa.

Jadi, rakan wanita sekalian pastikan ada set ini di rumah terutama mereka yang mengalami senggugut melampau, hormon tak stabil dan ada masalah berkaitan kesuburan.

InsyaAllah sangat membantu.

Nak dapatkan set senggugut anda sendiri?
Klik link di bawah

Set Senggugut Shaklee

Atau hubungi Nida untuk konsultasi sebelum dan selepas belian tadi, atau khidmat rundingan masalah tadi.

TanyaSetSenggugut

Semoga bermanfaat,
Nida

Pengedar Shaklee Sabah
Shaklee Sandakan


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty